Danas na tržištu postoji veliki broj proizvoda, registrovanih i neregistrovanih, namenjenih regenerisanju i revitalizaciji imunog sistema. Međutim, Ehinacea koju Vam predstavljamo je jedini proizvod odobren od strane Ministarstva zdravlja koji je baziran na KORENU, a ne na nadzemnom delu biljke kao što je to reč u većini slučajeva. 

Zašto?  

Koren je najbogatiji deo biljke jedinjenjima korisnim za imunitet (ehinacein i ehinakozid).

Tinktura koju Vam preporučujemo je napravljena od organskog, laboratorijski ispitanog i sertifikovanog korena Ehinacee Purpuree

Zbog toksikološke sigurnosti i mikrobiološke ispravnosti, naš izbor je visokokoncentrovani biljni alkohol. Alkohol je sam po sebi odličan konzervans tako da je svaki drugi hemijski agens ili konzervans apsolutno suvišan, a proizvod sasvim prirodan.

 

Zbog čega je još značajan visokokoncentrovani alkoholni rastvor?

Metabolizam ćelije se dokazano ponaša drugačije kada je u pitanju alkoholni rastvor, odnosno, njegova obrada je brža. Budući da je u pitanju alkoholni rastvor, apsorpcija tinkture je efikasnija nego u slučaju vodenih rastvora.

Veća koncentracija, kako nas uče fiziologija i farmakodinamika, obezbeđuje i brže delovanje same supstance, kada je u pitanju ovaj rastvor za oralnu primenu. 

slika ehinacea cvet

Značajna karakteristika proizvoda je njegovo pakovanje

Naime, proizvod o kom govorimo se nalazi u fotostabilnoj ambalaži sa pipetom. Fotostabilna staklena ambalaža omogućava bolju zaštitu proizvoda i očuvanje njegovog kvaliteta. Međutim, ono što je veoma značajno je upravo pipeta. Zašto?

Pipeta omogućava lakše i jednostavnije doziranje. Klasični dozeri (kapaljke) znatno otežavaju doziranje tinkture jer zahtevaju od korisnika da kapi broji sam. Pipeta omogućava korisniku da vrlo jednostavnom matematikom sam odmeri kapi imajući u vidu koliko broji jedan zahvat pipete (oko 30 kapi).  

Proizvod koji Vam nudimo, kapi (tinktura) Ehinacee, poseduje kategorizaciju, deklaraciju i stručno mišljenje Farmaceutskog fakulteta. Analize Instituta za javno zdravlje i Dozvola Ministarstva zdravlja govore u prilog činjenicama koje smo Vam izneli, ali proizvod ipak najbolje govori sam o sebi.

Kategorije: O preparatu

0 komentara

Ostavitе odgovor

Avatar placeholder

Vaša adrеsa е-poštе nеćе biti objavljеna. Nеophodna polja su označеna *