Zašto imunostimulator? 

Iz razloga što smo u velikom i svakodnevnom riziku da se razbolimo.  Nedovoljno kvalitetan način života i veliki broj proizvoda koje svakodnevno koristimo u ishrani i higijeni koji sadrži znatnu količinu različitih toksičnih hemijskih agenasa čine da naš imuni sistem bude na konstantnom udaru. Stoga mu je neophodna naša pomoć.

Zašto Ehinacea?

Ova biljka je, po farmakopeji, najbolji stimulator imunog sistema koji možemo potpuno prirodno da uzgajamo. Dovoljno je rasprostranjena i laboratorijski ispitana tako da možemo da je koristimo bez ikakve bojazni od bilo kakvih nepoželjnih efekata.

Ehninacea kapi bočica u Moskvi

Zašto purpurea (Ehinacea)?

Od 22 vrste biljaka, koliko je poznato u rodu Ehinacee, samo 3 vrste su lekovite (Ehinacea purpurea, Ehinacea angustifolia i Ehinacea pallida). Ehinacea Purpurea je najbogatija aktivnim supstancama (ehinaceini, ehinakozidi, flavonidi, tanini…) i najviše je analizirana biljka ovog roda. Tome u prilog govori veliki broj farmakopeja i medicinskih priručnika koji govore upravo o ovoj biljci.

Zašto koren biljke?

U farmakološkoj i fitoterapijskoj obradi koristi se nadzemni (herba) i podzemni (rizom) deo biljke. Mi koristimo koren iz razloga što je najbogatiji deo biljke jedinjenjima korisnim za imunitet.

Zašto rastvor u alkoholu?

Na prvom mestu zbog mikrobiološke ispravnosti. I, opet na prvom mestu, zbog toksikološke sigurnosti. Koristeći visokokoncentrovani biljni alkohol nema strahovanja od različitih širokorasprostranjenih bakterija, virusa i gljivica. Naime, alkohol je sam po sebi odličan konzervans tako da je bilo koji drugi hemijski agens u vidu konzervansa ili bilo kog drugog dodatka suvišan. Na drugom mestu iz razloga što je ćeljski metabolizam drugačiji (brži-bolji-jači :=) u primeni alkoholnih rastvora.

Zašto visokokoncentrovana tinktura (kapi)?

Viskokoncentrovani alkoholni rastvor je u velikoj prednosti u odnosu na vodeni rastvor (čaj ili prah rastvoriljiv u vodi) jer je njegova obrada u telu brža. Alkohol i u njemu rastvorene supstance ulaze u ćeliju i do nekoliko puta brže (direktno, kroz ćelijsku membranu) za razliku od vodenih rastvora koji imaju sporiji metabolički put (ulaze posredstvom specijalnih kanala, akvaporina). Veća koncentracija, kako nas uče fiziologija i farmakodinamika, obezbeđuje i brže delovanje same supstance, kada je u pitanje rastvor Ehinacee.

Zašto fotostabilna staklena ambalaža sa pipetom?

ehinacea kapi bočica

Staklena ambalaža je najsigurniji vid pakovanja ovog prirodnog suplementa.  Plastika otpušta razne teške metale i otrove koji su sposobni da imitiraju prisustvo određenih hormona (bisfenoli, dioksini…). Kada je u pitanju staklo proverenog porekla ti rizici ne postoje. Zatamnjena (fotostabilna, vitrum nigrum) bočica je najbolji izbor u očuvanju aktivnih supstanci iz prirode. Poznato je da direktna svetlost šteti ovim jedinjenjima, tako da u ovom slučaju imamo kontinuiranu zaštitu od samog postupka ekstrakcije (koji se radi u tačno propisanim uslovima na određeni način, po svim standardima dobre proizvođačke prakse), preko transporta do krajnje upotrebe u domovima naših korisnika. Pipeta je tu radi lakšeg doziranja, a jedan zahvat pipete broji oko 30 kapi.

Ehinacea Kapi koje nudimo sastoje se od pažljivo biranog i laboratorijski analiziranog korena Ehinacee purpuree, sertifikovanog alkohola biljnog porekla i kontrolisnog porekla ambalaže.

Ne sadrži konzervanse, veštačke boje, koriganse, pojačivače ukusa i zaslađivače.

Odobren je od Ministarstva zdravlja Republike Srbije i  upisan u bazu podataka dodataka ishrani. 

FitoPower sertifikati

Kategorije: O preparatu

2 komentara

Slavica Mitrović · 28. 08. 2019. u 15:15

Da li trudnice smeju da koriste ehinaceu? Ja je koristim dva puta godišnje, i zadovoljna sam! Hvala, pozdrav!!!!!

    FitoPower tim · 28. 08. 2019. u 15:33

    Poštovana, po farmakopejama kao i zvaničnom stavu Ministarstva zdravlja Republike Srbije, korišćenje tinkture Ehinacee u trudnoći nije zabranjeno. Odluku o tome (da li koristiti) pored pacijenta donosi i lekar ili farmaceut. Postoji puno primera gde su trudnice jačale imunitet tinkturom Ehinacee u toku perioda gripa (npr.), bez neželjenih efekata. Koliko smo upoznati ne postoji ni jedna studija o štetnosti preparata Ehinacee Purpuree u toku trudnoće ili u periodu dojenja.

Ostavitе odgovor

Avatar placeholder

Vaša adrеsa е-poštе nеćе biti objavljеna. Nеophodna polja su označеna *